Upoznaj Hrvatsku

Split – što posjetiti i vidjeti: Najveće turističke atrakcije i znamenitosti

13.5.2021.

Jedan od najpoznatijih gradova na čitavome Mediteranu koji nosi nadimak „najlipši grad na svitu“  svojom bogatom poviješću, prekrasnim plažama, prirodnim ljepotama i brojnim drugim turističkim atrakcijama svake godine privlači na milijune posjetitelja iz regije i čitavoga svijeta. Nije bez razloga rimski car Dioklecijan izabrao upravo Split kao lokaciju gdje će graditi svoj ljetnikovac.

Poluotok Pelješac – 10 najljepših plaža za kupanje

6.5.2021.

Poluotok Pelješac drugi je najveći poluotok u Hrvatskoj smješten na samom jugu hrvatskoga Jadrana. Ovaj slikoviti poluotok krase grebeni, vinogradi, maslinici i borova šuma s jedne strane te kristalno čisto i tirkizno more s druge strane.  Može li ljepši spoj? :)

TOP 10 najljepših plaža za kupanje na Korčuli

9.4.2021.

Otok Korčula drugi je najnaseljeniji otok u Hrvatskoj smješten u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na otoku Korčuli nalazi se rodna kuća velikoga istraživača i putnika Marka Pola. Osim po bogatoj povijesti, Korčula je poznata i po gustoj šumi koja ju prekriva, kristalno čistim morem, viteškim igrama, pješačkim i biciklističkim stazama te vinskim turama.


Turističke atrakcije Istre – evo što posjetiti i vidjeti

6.4.2021.

Najmanji grad na svijetu, čuveni spoj mora i kopna, bogata kulturno-povijesna baština (Eufrazijeva bazilika i rimski amfiteatar u Puli), prekrasne plaže i šetnjice, nacionalni parkovi i parkovi prirode, jame, slapovi te bogata gastronomska i enološka ponuda najveći poluotok u Hrvatskoj čine uistinu jedinstvenim i posebnim.

Najbolje plaže za kupanje u Zadru i okolici – top 10 najljepših!

31.3.2021.

Grad Zadar jedan je od najljepših mediteranskih gradova smještenih u samom srcu Jadrana. Odlična prometna povezanost, bogata kulturno povijesna ostavština, najljepši zalasci sunca na svijetu, prirodne ljepote, izrazito razvedena obala, brojni otoci i nacionalni parkovi koji ga okružuju s razlogom su ovaj grad prema čitateljima turističkoga portala European Best Destinations proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom u 2016. godini.

8 najljepših plaža na otoku Visu

22.3.2021.

Čuvena čistoća vode, netaknuta priroda, životopisne uvale, rajske plaže i neopisiva atmosfera, otok Vis svrstavaju iz godine u godinu u jednu od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj sa sve većim brojem dolazaka i noćenja. Do Visa se najlakše stiže trajektnom linijom iz Splita. Vožnja traje gotovo 3 sata.

Najveće turističke atrakcije grada Šibenika

18.3.2021.

U Šibensko- kninskoj županiji smjestio se Šibenik – jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj koji se prvi put spominje u darovnici kralja Petra Krešimira IV., davne 1066. godine. Upravo radi toga nije teško zaključiti zašto se grad Šibenik naziva i „ Krešimirovim gradom“. Ovaj srednjovjekovni grad ističe se jedinstvenim položajem na srednjoj obali hrvatskog Jadrana, na ušću rijeke Krke.