Upoznaj Hrvatsku

8 najljepših plaža na otoku Visu

22.3.2021.

Čuvena čistoća vode, netaknuta priroda, životopisne uvale, rajske plaže i neopisiva atmosfera, otok Vis svrstavaju iz godine u godinu u jednu od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj sa sve većim brojem dolazaka i noćenja. Do Visa se najlakše stiže trajektnom linijom iz Splita. Vožnja traje gotovo 3 sata.

Najveće turističke atrakcije grada Šibenika

18.3.2021.

U Šibensko- kninskoj županiji smjestio se Šibenik – jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj koji se prvi put spominje u darovnici kralja Petra Krešimira IV., davne 1066. godine. Upravo radi toga nije teško zaključiti zašto se grad Šibenik naziva i „ Krešimirovim gradom“. Ovaj srednjovjekovni grad ističe se jedinstvenim položajem na srednjoj obali hrvatskog Jadrana, na ušću rijeke Krke.

Dugi otok – top 5 najpopularnijih plaža!

15.3.2021.

S jedne strane visoke strme litice, a s druge strane plitke uvale i pješčane plaže čine pravi kontrast koji karakteriziraju Dugi otok.  Svojom dužinom od 45 km, Dugi otok najveći je otok zadarske otočne skupine. Odlična trajektna povezanost iz Zadra, blizina zračne luke i autoceste odlazak na ovaj osebujan otok čine vrlo brzim i jednostavnim.

10 najljepših plaža na Viru

13.3.2021.

Odličan geoprometni položaj (iznimna blizina zračne luke i autoceste) te most koji otok Vir spaja s kopnom – učinili su ga top destinacijom koja svake godine broji sve veći broj noćenja kako domaćih tako i stranih turista. Čuvene crvene stijene, pješčane plaže, kristalno čisto i toplo more te neki od najljepših zalazaka sunca na Jadranu pravi su mamac za sve posjetitelje.


Otok Cres – najljepše plaže za kupanje

8.3.2021.

Otok Cres najveći je jadranski otok  smješten u Kvarnerskom zaljevu pokraj otoka Krka. Do Cresa se najlakše dođe trajektom s otoka Krka ili Istre. Netaknuta i divlja priroda, iznimna čistoća zraka i mora, nekoliko vegetacijskih zona, skrovite plaže i uvale, bogata kulturno povijesna baština, Vransko jezero – najveće jezero u Hrvatskoj i brojne druge ljepote i raznolikosti na ovaj otok privlače goste željne aktivnoga odmora, mira i privatnosti.

Rovinj: Što posjetiti i vidjeti – najveće turističke atrakcije

6.3.2021.

Smješten u samom srcu Europe na zapadnoj obali Istre - Rovinj već godinama slovi kao jedan od najromantičnijih, najslikanijih i najljepših gradića Mediterana. Mediteranska klima, bogata kulturno-povijesna baština, vrhunska turistička i gastro-enološka ponuda, uređenost, čistoća, gostoljubivost i blizina zračnih luka i svih većih gradova u Europi u ovaj grad svake godine privlači sve veći i veći broj ekstremno zadovoljnih turista iz čitavoga svijeta.

10 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj

6.3.2021.

Život danas bez Instagrama i savršene fotografije gotovo da je i nezamisliv. Otputovati negdje i ne postaviti fotku na Instagram profil jednako je kao da i nismo otputovali budući da naše putovanje i naše slike neće biti vidljive našim prijateljima i pratiteljima.

Otkrijte 12 najljepših plaža za kupanje na Hvaru

2.3.2021.

Najsunčaniji otok Mediterana (više od 113 sunčanih dana u godini) smjestio se u srednjoj Dalmaciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Iznimno toplo i čisto more, kulturno-povijesne znamenitosti, bogata turistička i gastronomska ponuda te neke od najljepših plaža i uvala privlače na otok stotine tisuća turista iz cijeloga svijeta i svrstavaju ga u jedan od najposjećenijih otoka na Jadranu.

10 najljepših plaža za kupanje na otoku Murteru

22.2.2021.

Otok Murter je sjevernodalmatinski otok smješten u Šibensko-kninskoj županiji. Prednost otoka Murtera u odnosu na ostale dalmatinske otoke je u tome, što na obilazak ovog otoka ne morate satima čekati na trajekt. Murter je od kopna udaljen svega 6 metara te je s kopnom spojen sa pokretnim mostom.

Otok Brač – 10 najljepših plaža

17.2.2021.

Jedan od najljepših i najsunčanijih otoka u Hrvatskoj – otok Brač svake godine posjeti na tisuće turista iz čitavoga svijeta. Do Brača se najlakše stiže trajektnom linijom iz Splita. Potebno je 45 minuta vožnje i već ste na otoku Braču. Cijena trajekta za osobni automobil do 5 metara iznosi 124 kn u jednom smjeru + 28 kn svaka odrasla osoba.