Upoznaj Hrvatsku

TOP 10 najljepših plaža za kupanje na Korčuli

9.4.2021.

Otok Korčula drugi je najnaseljeniji otok u Hrvatskoj smješten u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na otoku Korčuli nalazi se rodna kuća velikoga istraživača i putnika Marka Pola. Osim po bogatoj povijesti, Korčula je poznata i po gustoj šumi koja ju prekriva, kristalno čistim morem, viteškim igrama, pješačkim i biciklističkim stazama te vinskim turama.


Turističke atrakcije Istre – evo što posjetiti i vidjeti

6.4.2021.

Najmanji grad na svijetu, čuveni spoj mora i kopna, bogata kulturno-povijesna baština (Eufrazijeva bazilika i rimski amfiteatar u Puli), prekrasne plaže i šetnjice, nacionalni parkovi i parkovi prirode, jame, slapovi te bogata gastronomska i enološka ponuda najveći poluotok u Hrvatskoj čine uistinu jedinstvenim i posebnim.

Najbolje plaže za kupanje u Zadru i okolici – top 10 najljepših!

31.3.2021.

Grad Zadar jedan je od najljepših mediteranskih gradova smještenih u samom srcu Jadrana. Odlična prometna povezanost, bogata kulturno povijesna ostavština, najljepši zalasci sunca na svijetu, prirodne ljepote, izrazito razvedena obala, brojni otoci i nacionalni parkovi koji ga okružuju s razlogom su ovaj grad prema čitateljima turističkoga portala European Best Destinations proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom u 2016. godini.

8 najljepših plaža na otoku Visu

22.3.2021.

Čuvena čistoća vode, netaknuta priroda, životopisne uvale, rajske plaže i neopisiva atmosfera, otok Vis svrstavaju iz godine u godinu u jednu od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj sa sve većim brojem dolazaka i noćenja. Do Visa se najlakše stiže trajektnom linijom iz Splita. Vožnja traje gotovo 3 sata.

Najveće turističke atrakcije grada Šibenika

18.3.2021.

U Šibensko- kninskoj županiji smjestio se Šibenik – jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj koji se prvi put spominje u darovnici kralja Petra Krešimira IV., davne 1066. godine. Upravo radi toga nije teško zaključiti zašto se grad Šibenik naziva i „ Krešimirovim gradom“. Ovaj srednjovjekovni grad ističe se jedinstvenim položajem na srednjoj obali hrvatskog Jadrana, na ušću rijeke Krke.

Dugi otok – top 5 najpopularnijih plaža!

15.3.2021.

S jedne strane visoke strme litice, a s druge strane plitke uvale i pješčane plaže čine pravi kontrast koji karakteriziraju Dugi otok.  Svojom dužinom od 45 km, Dugi otok najveći je otok zadarske otočne skupine. Odlična trajektna povezanost iz Zadra, blizina zračne luke i autoceste odlazak na ovaj osebujan otok čine vrlo brzim i jednostavnim.

10 najljepših plaža na Viru

13.3.2021.

Odličan geoprometni položaj (iznimna blizina zračne luke i autoceste) te most koji otok Vir spaja s kopnom – učinili su ga top destinacijom koja svake godine broji sve veći broj noćenja kako domaćih tako i stranih turista. Čuvene crvene stijene, pješčane plaže, kristalno čisto i toplo more te neki od najljepših zalazaka sunca na Jadranu pravi su mamac za sve posjetitelje.


Otok Cres – najljepše plaže za kupanje

8.3.2021.

Otok Cres najveći je jadranski otok  smješten u Kvarnerskom zaljevu pokraj otoka Krka. Do Cresa se najlakše dođe trajektom s otoka Krka ili Istre. Netaknuta i divlja priroda, iznimna čistoća zraka i mora, nekoliko vegetacijskih zona, skrovite plaže i uvale, bogata kulturno povijesna baština, Vransko jezero – najveće jezero u Hrvatskoj i brojne druge ljepote i raznolikosti na ovaj otok privlače goste željne aktivnoga odmora, mira i privatnosti.

10 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj

6.3.2021.

Život danas bez Instagrama i savršene fotografije gotovo da je i nezamisliv. Otputovati negdje i ne postaviti fotku na Instagram profil jednako je kao da i nismo otputovali budući da naše putovanje i naše slike neće biti vidljive našim prijateljima i pratiteljima.